Molde VGS > Elevtjenester > Helsetjenester

Helsetjenester

Helsesøster

Helsesøster Liv-Janne Raknes Brekke kan du treffe hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl 9.00 - 15.00 på rom H313. Hun kan også treffes på tlf 71283120 / sms 902 82 992.
Epost: liv.janne.brekke@molde.kommune.no

Skolehelsetjenesten er et tilbud til alle elever ved skolen. Det er ingen rutineundersøkelser, men du kan ta kontakt med helsesøster når det gjelder alt som har med helse og trivsel å gjøre. Vi kan gi råd og veiledning og eventuelt henvise videre om nødvendig. Tilbudet er gratis og helsesøster har selvsagt taushetsplikt. Du kan avtale tid eller bare stikke innom for en prat.

Noen elever tar kontakt med spørsmål om spisevansker, rusproblemer, depresjon/angst eller sorg, og noen har vært utsatt for overgrep og vold. Enkelte vil prate om vanskelige hjemmeforhold og konsentrasjonsvansker, mens andre har fysiske plager som magesmerter, hodepine etc. Andre igjen har spørsmål om samliv, seksualitet, prevensjon og seksuelt overførbare sykdommer. Helsesøster kan skrive ut resept på p-piller til jenter i alderen 16-19 år.

Helsestasjon for ungdom (HFU)

Helsestasjon for ungdom (HFU) holder til i Gotfred Lies Plass 4. Det er den store hvite murbygningen som ligger ved siden av politistasjonen.

I den ordinære treffetida mandag og torsdag kl 1400 - 1600 kan du treffe helsesøster, psykolog og lege.

Mer informasjon om HFU finner du her.