Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Molde VGS > Nyheter

Hospiteringa er i gang!

Veke 47 tek Molde vgs. i mot mange hospitantar frå ungdomsskulane i regionen. Måndag var det ca. 130 tiandeklassingar som tok turen til Molde vgs. for å sjå korleis det er å gå på skule her.

Les meir

Molde vgs - Rosenborg 7-6

Overskriften lyver litt: Det var Molde FK som slo Rosenborg i juniorfinalen i fotball for herrer og ble norgesmester 2017 med seier 7-6 etter straffespark. Men 24 av 26 spillere som har bidradd i cupkampene fram til finalen, har tilknytning til Molde vg skole.

Les meir

Fagdag i fysikk 2

Kva er utgangsfarta til eit luftgeværprosjektil?

Les meir

GIS-dag 2017

GIS-dag ved Molde videregående skole

Les meir

"Springediktat" i aulaen

Onsdag 15.11 skapte ei av spanskgruppene ved Molde vgs. liv og røre i aulaen då dei hadde "springediktat". På den eine sida av rommet sat elevar med ein tekst som skulle overleverast munnleg til "sekretæren" på den andre sida av rommet via ein bodbringar (eller kanskje heller ein bodspringar?). Teksten var nokså lang, så elevane måtte springe mange turar før dei vart ferdige, og kven veit; kanskje endra teksten seg litt undervegs?

springediktat
springediktat
Les meir

Studietur til London

Samfunnsfaglig engelsk er denne uka på studietur til London. Historie og politikk, kultur og moderne storbyliv – her opplever elevene det læreboka forteller om.

Les meir

Samarbeidsprosjekt mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs.

Tysdag 14.11 var det duka for den tredje samlinga i samfunnsfagsprosjektet "Skole på tvers", som er eit samarbeid mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs. Denne gongen var det "sosialisering og rollekonflikter" som var tema for samlinga, og det var ein livleg gjeng som arbeidde med gruppeoppgåver i festsalen ved Molde vgs.

Les meir

Besøk fra psykolog og vernepleier

Elevene i faget Psykologi 2 ved Molde vgs. har hatt besøk av psykolog Ragnhild Ese og vernepleier Malin Grydeland. I løpet av to skoletimer forklarte de hvordan det psykiske helsevesenet er organisert. Engasjerte elever fulgte opp med gode spørsmål!

Les meir

Inspirerende fagdag i mediesamfunnet

I forbindelse med fagdag i mediesamfunnet fikk 2ME2 besøk av Pernille Løken fra TIBE reklamebyrå. Pernille har selv vært elev her ved Molde vgs. for 10 år siden på linja Medier og Kommunikasjon, og hun kunne fortelle dagens elever om veien dit hun er i dag. Elevene fikk innblikk i Pernilles jobbhverdag ved TIBE, og hun gav elevene en case hvor de skulle jobbe ut fra en kreativ arbeidsmetode som bransjen kaller Design Thinking. En veldig inspirerende dag!

Les meir

Kung Fu i klasse 1C

Tirsdag 07.11.17 fikk klasse 1C besøk av Wen bo Li, som hadde ei fin økt Kung Fu med klassen.

Les meir