Molde VGS > Nyheter

FO ut, KDA inn

Sigurd og Vivian er russ i år og er dermed i det siste kullet på studiespesialiserande med formgivingsfag. Nå er det utdanningsprogrammet "studieforberedende med Kunst, design og arkitektur" (KDA) som gjelder. Her foran​ et av skolens hjemmelagde veggmalerier.

Foresattemøter i 1. klasse

Oppmøtet fra de foresatte til høstens Vg1-elever var større enn noensinne da rektor, ass.rektor, avdelingsledere og kontaktlærere orienterte om hva det innebærer å være elev ved Molde vg skole.

3E og 4I i det fri!

4I møtte opp kl 07:00. Vi gikk tur, snakket om friluftsliv, bekledning og hva man skal ta med i sekken. Så spiste vi frokosten på Skihytta. 3E møtte opp 13:45 og vi gikk den samme turen opp i moldemarka.

1KD og 2KD på Bjørnsonfestivalen

Under Bjørnsonsfestivalen deltok 1KD og 2KD på Artist Talk med Per Dybvig.
En spennede kunstner som fortalte om inspirasjon, teknikk og motivasjon.

Unge stemmer på Bjørnsonfestivalen

Fredag 8. september konkurrerte seks dyktige elevar frå Molde og Romsdal vgs om å halde den beste talen på UtePlassen under Bjørnsonfestivalen. Deltakarane snakka om ytringsfridom, feminisme, menneskeverd, fordommar og skulepolitikk, og Revolt V stod for musikalsk innslag under arrangementet. Vinnaren frå Molde vgs vart Andrine R. Kristoffersen, som går vidare til semifinale i Bergen eller Ålesund. Me gratulerer!

Resultata frå skulevalet er klare

Tysdag 5. september gjekk elevane ved Molde vgs til valurnene. 592 av dei 748 elevane ved skulen røysta ved skulevalet, og det var slett ikkje berre dei store partia som hevda seg her.

2KD på ekskursjon til Hjertøya

Tirsdag 28.08.17 tilbrakte klasse KD 2 hele ettermiddagen på Hjertøya. Vi konsentrerte oss om eldre bygninger i miljø, jobbet med perspektiv, komposisjon og lys/mørke kontrast. Elevene var ivrige og produserte mange fine skisser til. Det ble også tid til grilling og lek.

Fjellekskursjon i biologi

27 elever og to lærere er på Vangshaugen i Sunndal kommune, fra mandag til onsdag denne uka, for å studere fjelløkologi.

Paneldebatt og valtorg ved Molde vgs

Det nærmar seg stortingsval, og elevane ved landets vidaregåande skular skal som vanleg få seie meininga si gjennom skulevalet. Måndag 28. august vart det arrangert paneldebatt og valtorg ved Molde vgs, der politikarar frå 11 politiske parti gjorde sitt ypparste for å få elevane til å røyste på akkurat deira parti.

Aktivitetsdag ved Molde vgs

Nok ein gong arrangerte Molde vgs aktivitetsdag for alle elevar rett etter skulestart. Elevar og lærarar fekk boltre seg med ymse aktivitetar ute i det fine seinsumarvêret, og her fekk ein bruk for både teoretiske og praktiske evner.