Molde VGS > Nyheter

GIS-dag 2017

GIS-dag ved Molde videregående skole

"Springediktat" i aulaen

Onsdag 15.11 skapte ei av spanskgruppene ved Molde vgs. liv og røre i aulaen då dei hadde "springediktat". På den eine sida av rommet sat elevar med ein tekst som skulle overleverast munnleg til "sekretæren" på den andre sida av rommet via ein bodbringar (eller kanskje heller ein bodspringar?). Teksten var nokså lang, så elevane måtte springe mange turar før dei vart ferdige, og kven veit; kanskje endra teksten seg litt undervegs?

springediktat

Studietur til London

Samfunnsfaglig engelsk er denne uka på studietur til London. Historie og politikk, kultur og moderne storbyliv – her opplever elevene det læreboka forteller om.

Samarbeidsprosjekt mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs.

Tysdag 14.11 var det duka for den tredje samlinga i samfunnsfagsprosjektet "Skole på tvers", som er eit samarbeid mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs. Denne gongen var det "sosialisering og rollekonflikter" som var tema for samlinga, og det var ein livleg gjeng som arbeidde med gruppeoppgåver i festsalen ved Molde vgs.

Besøk fra psykolog og vernepleier

Elevene i faget Psykologi 2 ved Molde vgs. har hatt besøk av psykolog Ragnhild Ese og vernepleier Malin Grydeland. I løpet av to skoletimer forklarte de hvordan det psykiske helsevesenet er organisert. Engasjerte elever fulgte opp med gode spørsmål!

Inspirerende fagdag i mediesamfunnet

I forbindelse med fagdag i mediesamfunnet fikk 2ME2 besøk av Pernille Løken fra TIBE reklamebyrå. Pernille har selv vært elev her ved Molde vgs. for 10 år siden på linja Medier og Kommunikasjon, og hun kunne fortelle dagens elever om veien dit hun er i dag. Elevene fikk innblikk i Pernilles jobbhverdag ved TIBE, og hun gav elevene en case hvor de skulle jobbe ut fra en kreativ arbeidsmetode som bransjen kaller Design Thinking. En veldig inspirerende dag!

Kung Fu i klasse 1C

Tirsdag 07.11.17 fikk klasse 1C besøk av Wen bo Li, som hadde ei fin økt Kung Fu med klassen.

Greier me å vinne konsert med Cezinando?

Måndag 6. november var det kick-off for trafikktryggleikskonkurransen #ErDuSikker? ved Molde vgs. Elevane ved skulen skal konkurrere mot skular frå heile landet, og hovudpremien er at Cezinando og Amanda Delara kjem og held konsert på skulen.

Vi er alle oljebarn!

Torsdag 2. november er tusenvis av elevar over heile landet i aksjon under Operasjon Dagsverk. Mange er i arbeid denne dagen, og somme har alternativt undervisingopplegg med årets prosjekt som tema.

Leksehjelp for realfag er i gang

25. oktober var det oppstart for tilbodet om leksehjelp i realfag for alle elevar ved Molde vgs. I 4. time på onsdagar står ei rekkje trivelege og flinke lærarar parat til å hjelpe deg med realfag, her er det hjelp å få både for deg som vil greie 6-aren, sikre 2-aren, eller noko midt i mellom.