Molde VGS > Nyheter

Byvandring og besøk i Hvelvet

På historiefagdagen 17. november var klassene 3MK og 3M på byvandring og besøkte Hvelvet i kjelleren ved Gotfred Lies plass 4.

Samfunnsfaglig engelsk i Dublin

Denne uka er det Samfunnsfaglig engelsk, gruppe to, som er på ekskursjon. Vi er i Dublin. Nest siste dag starta med at Rita fra feministorganisasjonen ROSA kom og snakka til oss om irsk kvinnehistorie, og om den kommende folkeavstemminga om sjølbestemt abort.

Flere glimt fra hospiteringa

Elever fra 10. klasse har fått være med på arkitektur- og designoppgaver som del av hospiteringen. En av oppgavene var å ta bilde av frukt og grønnsaker med digitale mikroskop. Disse bildene skulle de bruke til å skape et mønsterelement. Mønsterelementene skulle de så tegne på et stort ark. Dette ble gjort som en gruppeoppgave og hospitantene ble fordelt på de ulike gruppene. Kreativiteten og samarbeidet med 2KD-elevene resulterte i noen spennende kunstverk som henger på veggen i gruppebildet.

kd
frukt

Hospiteringa er i gang!

Veke 47 tek Molde vgs. i mot mange hospitantar frå ungdomsskulane i regionen. Måndag var det ca. 130 tiandeklassingar som tok turen til Molde vgs. for å sjå korleis det er å gå på skule her.

Molde vgs - Rosenborg 7-6

Overskriften lyver litt: Det var Molde FK som slo Rosenborg i juniorfinalen i fotball for herrer og ble norgesmester 2017 med seier 7-6 etter straffespark. Men 24 av 26 spillere som har bidradd i cupkampene fram til finalen, har tilknytning til Molde vg skole.

Fagdag i fysikk 2

Kva er utgangsfarta til eit luftgeværprosjektil?

GIS-dag 2017

GIS-dag ved Molde videregående skole

"Springediktat" i aulaen

Onsdag 15.11 skapte ei av spanskgruppene ved Molde vgs. liv og røre i aulaen då dei hadde "springediktat". På den eine sida av rommet sat elevar med ein tekst som skulle overleverast munnleg til "sekretæren" på den andre sida av rommet via ein bodbringar (eller kanskje heller ein bodspringar?). Teksten var nokså lang, så elevane måtte springe mange turar før dei vart ferdige, og kven veit; kanskje endra teksten seg litt undervegs?

springediktat

Studietur til London

Samfunnsfaglig engelsk er denne uka på studietur til London. Historie og politikk, kultur og moderne storbyliv – her opplever elevene det læreboka forteller om.

Samarbeidsprosjekt mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs.

Tysdag 14.11 var det duka for den tredje samlinga i samfunnsfagsprosjektet "Skole på tvers", som er eit samarbeid mellom Molde vaksenopplæringssenter og Molde vgs. Denne gongen var det "sosialisering og rollekonflikter" som var tema for samlinga, og det var ein livleg gjeng som arbeidde med gruppeoppgåver i festsalen ved Molde vgs.