Molde VGS > Nyheter

Kurs i regi av Folk og Forsvar

30 samfunnsfagsinteresserte elever fra VG2 og VG3 fikk delta på dagskurs i regi av Folk og Forsvar på hotell Aleksandra tirsdag 16. januar.

Informasjon til avgangselevane

Måndag 15. januar hadde ca. halvparten avgangselevane ved Molde vgs. besøk frå helsesyster, politiet og SMISO (senter mot incest og seksuelle overgrep). Her fekk elevane informasjon om m.a. seksuelt overførbare sjukdomar, hjernehinnebetennelse, valdtekt, rus og andre tema som er aktuelle for 18-19-åringar. Føremålet med arrangementet er å førebygge uønskte hendingar, særleg m.o.t. på russefeiringa til våren, men også elles. Tysdag 16. skal resten av Vg3/Vg4-elevane få den same informasjonen.

smiso
liv janne

Ble bedre kjent med Romsdalsmuseet

Klassene 3MK og 3M gjorde seg bedre kjent med de faste utstillingene ved Romsdalsmuseet på fagdagen i historie fredag 12. januar.

Julekonserten 2017

Molde vg skoles tradisjonelle juleavslutning med skolens musikkelever som bærebjelker, fant sted i Bjørnsonhuset siste skoledag før jul, og elevenes musikalsk bredde og kvalitet imponerte også denne desemberdagen.

Opningstider ved Molde vgs. jula 2017

Fredag 22.12: Stengt

Onsdag 27.12: Ope mellom kl. 10:00-14:00

Torsdag 28.12: Ope mellom kl. 10:00-14:00

Fredag 29.12: Ope mellom kl. 10:00-14:00

God jul!

Adventskos og premieutdeling i aulaen

Onsdag fekk alle elevar ved Molde vgs. gratis kakao og klementinar sidan me kom på 3. plass i #ErDuSikker? I tillegg fekk stipendvinnar Jonathan Risung overrekt ein sjekk på 15 000 kr frå Erik Hartmann i Trygg Trafikk.

Årets infotek arrangert i skolens Aula

Tirsdag fikk vg1 og vg2 elevene informasjon om de ulike programfagene de kan velge til neste år.

Velkommen til julekonsertar!

12. desember kl. 18:00 held elevar frå musikklinja og kulturskulen julekonsert i Molde Domkirke. Onsdag 20. desember kl. 19:30 er det nok ein gong tid for den tradisjonsrike julekonserten til musikklinja i Bjørnsonhuset. Velkommen på konsert!

Elevarbeid i Romsdal sogelags årsskrift 2017

I disse dager utkommer Romsdal sogelags årsskrift for 2017 der fem av fjorårets avgangselever har fått publisert sine oppgaver om en historisk person.

Fagdag i fysikk 1

Elevane jobba praktisk med bruk av Newtons 2. lov, og kva som skjer med energien til eit system når det er friksjon. Dei undersøkte mellom anna kva som skjer med vekta når ein køyrer opp og ned i ein heis, og kor stor friksjonskrafta er på ei vogn som vert dratt bortover ei bane. I fysikk 1 lærer elevane å bruke eit digitalt dataloggingssystem, slik at dei kan lage grafar og tabellar over ulike storleikar, og analysere desse for å finne informasjon.