Molde VGS > Nyheter

Fjelløkologi i Grødalen

Elever som har biologi 2 som fag startet skoleåret med en tur til  Grødalen, i Sunndal kommune for å studere fjellet som økosystem. Alle bodde på turisthytta Vangshaugen. Været var fantastisk og det var store mengder modne blåbær og tranebær i fjellet. Elevene studerte fjelløkologi i tre dager og fikk også med seg en topptur til Blåhø.

Medieelever i aksjon for Bjørnson

Bak hovedscenen på Plassen rigges det til TV-opptak av Linda Eides foredrag ”Oppdrag Mottro.”  Medieelever ved Molde Videregående skole har hovedansvaret for dette oppdraget.

Tekst og foto: Malin Vestad og Emelie Lindset

Paneldebatt og valgtorg

Valgkampen i full gang på Molde vgs med debatt og valgtorg.

Utvekslingselever 2013/2014

Mandag 19. august kom årets utvekslingselever til Molde vgs.  Etter en kort mottakelse, fikk de treffe sine klasser. Utvekslingselevene dette skoleåret kommer fra Chile og Portugal :-)

Elevutveksling med Armadale Academy - Jenter som kommer og jenter som går……

Helene Vølen Koppen, Maria Helene Myrseth, Anna Lovise Rekdal og Marie Myklebostad reiste ved skolestart i august i fjor spente og forhåpningsfulle til Skottland.  De fire elevene fra Molde vgs skulle tilbringe ett år som utvekslingsstudenter ved Armadale Academy sammen med ti andre elever fra ulike videregående skoler i Møre og Romsdal.   Skolen ligger bare 20 minutter med tog fra den skotske hovedstaden Edinburgh.

Vi er i gang!

260 forventningsfulle 1. klassinger begynte denne høsten ved Molde vg skole. Disse var blant de heldige, for det er fortsatt mange elever som står på venteliste til elevplass ved skolen.

Skolestart - nyttig informasjon

Elevene i de videregående skolene i Møre og Romsdal har sin første skoledag mandag 19. august.

Samarbeid med lokalt næringsliv – Gjøco AS og formgivingsfag.

Klasse 3FO har våren 2013 jobbet mange timer med utsmykkinga av to murvegger på hver side av hovedtrappa på skolen. Nå er veggene endelig ferdig malt, akkurat i tide før 3FO sin siste eksamensdag.

-Verdifullt samarbeid med RB

Gjennom hele skoleåret har VG1 på Medier og kommunikasjon hatt jevnlige besøk til redaksjonen i Romsdals Budstikke. Tema har vært webjournalistikk og reportasjearbeid.

Vettuge dager i juni

I disse dager har Vg3-elevene muntlig eksamen og resten av elevene må alternative undervisningssteder, og -opplegg. Det er ofte vanskelig å fylle disse dagene før sommerferien med noe meningsfullt for elevene. I år har vi sammen med Bjørnsonfestivalen valgt å gi elevene tilbud om kurs i emner de ikke er borti så ofte ellers.