Molde VGS > Nyheter

GIS-dag

Gis dagen er et internasjonalt konsept og står for Geographic Information System. I år fikk elevene i Geofag 1 mulighet til å delta.

Jeg er ikke redd!

Grappling er et fremmedord for de fleste. Men i regi av Molde vg skole og med lærer Richard Hoel som instruktør, var grappling ett av temaene som ble berørt for flere av skolens kvinnelige elever i Træff-huset nylig.

Medieelever i stor katastrofeøving

"Jeg ringer fra Dagbladet. Har dere oversikt over antall skadde?" Omtrent slik hørtes det ut da over førti medieelever deltok i en stor katastrofeøvelse i regi av Helse Møre og Romsdal.

Les meir

Gull i senior-NM for toppidrettsklasseelever!

Taekwon-Do-utøver Elise Dahl fra klasse 4I (bildet) ble nylig individuell norgesmester i sparring for seniorer. I tillegg ble det også gull i lagsparring sammen med bl.a. klassekamerat Beate Sunde.

Utprøving

Molde vg skole er hver høst i november fylt med elever fra det tiende trinnet på ungdomsskolen, her representert ved Vågsetra-elevene Nathalie Sundfær, Anne Austrheim Stenså og Marte Amalie Gjerde. Hensikten er at elevene skal prøve ut hvordan det er å være elever på skolens ulike utdanningsprogram.

Vant økologisk gründercamp

En innovativ, økologisk yoghurt med kortreiste råvarer tok førsteplassen i årets gründercamp.

Les meir

Den tidligere fengslede palestinske aktivisten, Jamal Juma holdt foredrag ved Molde vgs

Jamal Juma holder åpen forelesning på Høgskolen i Molde, tirsdag 29. Oktober kl. 14.15-16.00. Ved denne anledningen klarte Marit Brubæk å arrangere et 45minutters intimforedrag for RLE-klassene sine.

Jamal var født i Jerusalem, og studerte ved universitetet Birzeit. Han ble politisk aktiv i ung alder, og tok viktige og betydningsfulle roller i grasrotbevegelser. Han er medstifter i kampanjen ”Against the Wall”, en kampanje som startet i 2002. Protestene, som med fredelige midler kjempet mot den israelske okkupasjonen av palestinske områder, fikk Jamal fengslet. Han ble holdt fengslet uten dom i litt over en måned. Her ble hele oppholdet tilbragt i isolasjonscelle. Før rettsaken mot han ble det holdt flere demonstrasjoner foran fengselet. Og under selve rettsaken var det journalister fra Amnesty og Al Jazeera til stede. Jamal ble sluppet fri fordi all oppmerksomheten rundt saken satte israelske myndigheter i dårlig lys.
Jamal ga eleven et innblikk i palestinernes kamp for en selvstendig stat, fortalt fra hans ståsted. Han beriket også elvene rundt vilkår og eventuelle alternativer dette medbrakte Palestina og palestinerne.

Siste foreldremøte noensinne

Å være forelder innebærer deltakelse på foreldremøter fra og med barnehage til og med 2. klasse i videregående skole. Bildet viser foreldrene til elevene i klasse 2MK3 på utdanningsprogram for medier og kommunikasjon som nyter sitt siste foreldremøte.

Første tegneoppgave for 1FO

På formgivingsfag i første klasse (1FO) har vi starta med Visuelle kunstfag 1 og blyanttegning av et stilleben.

Startoppgave i Scenografi og kostyme

Oppgave  i høst: «Naturmennesket - uttrykk, kommunikasjon, ansikt, maske og dekor»