Molde VGS > Nyheter

Elever ved Molde vgs deltar i årets forskningskampanje

Hvert år inviteres skoleelever til å delta i et forskningsprosjekt. Årets prosjekt heter Dafniejakten, og går ut på at elevene skal kartlegge dyrelivet i dammer i nærmiljøet sitt. Forskerne ber elevene spesielt om å se etter de ørsmå dafniene.

Miljøfyrtårn

Molde vg skole ble i sommer miljøsertifisert av Molde kommune og har nå et godkjent system for å håndtere og oppfylle gitte krav innenfor alt fra arbeidsmiljø og innkjøp til energibruk og avfall.

Skolevalget med høyrevind

Høyre ble den klare vinneren av skolevalget med over 43% oppslutning.

Fjelløkologi i Grødalen

Elever som har biologi 2 som fag startet skoleåret med en tur til  Grødalen, i Sunndal kommune for å studere fjellet som økosystem. Alle bodde på turisthytta Vangshaugen. Været var fantastisk og det var store mengder modne blåbær og tranebær i fjellet. Elevene studerte fjelløkologi i tre dager og fikk også med seg en topptur til Blåhø.

Medieelever i aksjon for Bjørnson

Bak hovedscenen på Plassen rigges det til TV-opptak av Linda Eides foredrag ”Oppdrag Mottro.”  Medieelever ved Molde Videregående skole har hovedansvaret for dette oppdraget.

Tekst og foto: Malin Vestad og Emelie Lindset

Paneldebatt og valgtorg

Valgkampen i full gang på Molde vgs med debatt og valgtorg.

Utvekslingselever 2013/2014

Mandag 19. august kom årets utvekslingselever til Molde vgs.  Etter en kort mottakelse, fikk de treffe sine klasser. Utvekslingselevene dette skoleåret kommer fra Chile og Portugal :-)

Elevutveksling med Armadale Academy - Jenter som kommer og jenter som går……

Helene Vølen Koppen, Maria Helene Myrseth, Anna Lovise Rekdal og Marie Myklebostad reiste ved skolestart i august i fjor spente og forhåpningsfulle til Skottland.  De fire elevene fra Molde vgs skulle tilbringe ett år som utvekslingsstudenter ved Armadale Academy sammen med ti andre elever fra ulike videregående skoler i Møre og Romsdal.   Skolen ligger bare 20 minutter med tog fra den skotske hovedstaden Edinburgh.

Vi er i gang!

260 forventningsfulle 1. klassinger begynte denne høsten ved Molde vg skole. Disse var blant de heldige, for det er fortsatt mange elever som står på venteliste til elevplass ved skolen.

Skolestart - nyttig informasjon

Elevene i de videregående skolene i Møre og Romsdal har sin første skoledag mandag 19. august.