Molde VGS > Nyheter

Vi er i gang!

260 forventningsfulle 1. klassinger begynte denne høsten ved Molde vg skole. Disse var blant de heldige, for det er fortsatt mange elever som står på venteliste til elevplass ved skolen.

Skolestart - nyttig informasjon

Elevene i de videregående skolene i Møre og Romsdal har sin første skoledag mandag 19. august.

Samarbeid med lokalt næringsliv – Gjøco AS og formgivingsfag.

Klasse 3FO har våren 2013 jobbet mange timer med utsmykkinga av to murvegger på hver side av hovedtrappa på skolen. Nå er veggene endelig ferdig malt, akkurat i tide før 3FO sin siste eksamensdag.

-Verdifullt samarbeid med RB

Gjennom hele skoleåret har VG1 på Medier og kommunikasjon hatt jevnlige besøk til redaksjonen i Romsdals Budstikke. Tema har vært webjournalistikk og reportasjearbeid.

Vettuge dager i juni

I disse dager har Vg3-elevene muntlig eksamen og resten av elevene må alternative undervisningssteder, og -opplegg. Det er ofte vanskelig å fylle disse dagene før sommerferien med noe meningsfullt for elevene. I år har vi sammen med Bjørnsonfestivalen valgt å gi elevene tilbud om kurs i emner de ikke er borti så ofte ellers.

KLASSEKAMP I RETTSLÆRE

Tirsdag 3.og 4. time ble brukt til klassekamp mellom de to rettslæreklassene på Vg2 ved Molde vgs. Klassekampen gikk ut på å konkurrere klassevis ved å svare på spørsmål fra hele pensumet i Rettslære 1.

Eksamen 2013

Det er eksamenstid for elever på Molde videregående skole. I dag fredag 31. mai har alle elever og privatister på vår skole hatt norsk sidemålseksamen.

Ekskursjoner til Veøya

Molde vgs har lange tradisjoner når det gjelder historieekskursjoner til Veøya.

Grunnforskning og teoretisk fysikk i Molde

70 elever og 5 fysikklærere satt med store øyne og ører og hørte på når førsteamanuensis Per Christian Rekdal foreleste om grunnforskning og kvantefysikk . Som eksempel på grunnforskning tok Rekdal fram forskningen på en helt ny datamaskin, en kvantedatamaskin (“quantum computer”).

Yrkesnær terminprøve

Vårens terminprøve i journalistikk ble en virkelighetsnær utfordring for elever på VG1 denne uka.

-Dette var en artig utfordring å være med på, sa Per Eldar Nakken etter konferansen. Han fikk støtte fra både Solli og Jelle, som syntes møtet med elevene var interessant.