Molde VGS > Nyheter

Besøk fra psykolog og vernepleier

Elevene i faget Psykologi 2 ved Molde vgs. har hatt besøk av psykolog Ragnhild Ese og vernepleier Malin Grydeland. I løpet av to skoletimer forklarte de hvordan det psykiske helsevesenet er organisert. Engasjerte elever fulgte opp med gode spørsmål!

Inspirerende fagdag i mediesamfunnet

I forbindelse med fagdag i mediesamfunnet fikk 2ME2 besøk av Pernille Løken fra TIBE reklamebyrå. Pernille har selv vært elev her ved Molde vgs. for 10 år siden på linja Medier og Kommunikasjon, og hun kunne fortelle dagens elever om veien dit hun er i dag. Elevene fikk innblikk i Pernilles jobbhverdag ved TIBE, og hun gav elevene en case hvor de skulle jobbe ut fra en kreativ arbeidsmetode som bransjen kaller Design Thinking. En veldig inspirerende dag!

Kung Fu i klasse 1C

Tirsdag 07.11.17 fikk klasse 1C besøk av Wen bo Li, som hadde ei fin økt Kung Fu med klassen.

Greier me å vinne konsert med Cezinando?

Måndag 6. november var det kick-off for trafikktryggleikskonkurransen #ErDuSikker? ved Molde vgs. Elevane ved skulen skal konkurrere mot skular frå heile landet, og hovudpremien er at Cezinando og Amanda Delara kjem og held konsert på skulen.

Vi er alle oljebarn!

Torsdag 2. november er tusenvis av elevar over heile landet i aksjon under Operasjon Dagsverk. Mange er i arbeid denne dagen, og somme har alternativt undervisingopplegg med årets prosjekt som tema.

Leksehjelp for realfag er i gang

25. oktober var det oppstart for tilbodet om leksehjelp i realfag for alle elevar ved Molde vgs. I 4. time på onsdagar står ei rekkje trivelege og flinke lærarar parat til å hjelpe deg med realfag, her er det hjelp å få både for deg som vil greie 6-aren, sikre 2-aren, eller noko midt i mellom.

30. og siste foresattemøte!

Ved Molde vg skole gjennomføres foresattemøtene for Vg2 (2. klasse) i oktober hvert år, og mange av de foresatte kan da feire at de siden barnehagen har deltatt på i alt ca. 30 tilsvarende møter.

Internasjonal veke er i gang!

I veke 43 arrangerer OD-komiteen internasjonal veke ved Molde vgs. Måndag fekk alle elevane ved skulen høyre føredrag om årets prosjekt i aulaen.

Religionstur

Religionslærerne har vært på studietur til Berlin/Wittenberg i anledning Martin Luthers reformasjonsjubileum.  Vi var også innom Neue Synagoge, Holocaust minnesmerke, Det jødiske museum i Berlin og Riksdagen. Alle var enige om at det var en spennende og lærerik tur.

Kurs i elevrådsarbeid

Onsdag 4. oktober hadde elevrådet ved Molde vgs opplæring i elevrådsarbeid med Tove Regine Stranden, elev- og lærlingombod i Møre og Romsdal, og Emil Røys Reite og Ulv Johannes Karlsen Ottem frå Elevorganisasjonen. Målet for kurset var å informere elevrådet om rammene for elevmedverknad på skulen, korleis ein kan arbeide med elevråd og skulemiljø og kva elev- og lærlingombodet og Elevorganisasjonen kan bidra med i dette arbeidet. Elevdemokrati og elevmedverknad er viktig!