Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Molde VGS > Nyheter

Kompetansemål innfridd

Lektor Sissel Kjøl (bildet) og klasse 1A tar læreplanen i Samfunnsfag på alvor. Sammen har de tatt tak i utfordringen som ligger i at en elev i klassen ikke har tilgang til Internett på hjemstedet.

Les meir

Foresattemøter i 1. klasse

Elevene i 1. klasse studiespesialisering skal velge fag til neste skoleår innen midten av februar, og i den forbindelse arrangerer Molde vg skole hvert år foresattemøter i forkant slik at det kan gis informasjon til de foresatte om valgmulighetene. Håpet er at fagdiskusjonene dermed kan gå rundt kjøkkenbordene hjemme.

Les meir

Londontur - samfunnsfaglig engelsk

Den 12. november dro samfunnsfaglig engelskklassen til London. Vi var der i fem dager. Vi bodde på et hostel, som het Travel Joy. Beliggenheten til hostelet var veldig god. Det lå i Grosvenor Road i Chelsea. Buss nummer 24 stoppet rett utenfor hostelet. I tillegg lå Pimlico undergrunnsstasjon ca. 10 minutter unna. Det var derfor lett å reise til sentrale attraksjoner.

Les meir

Studietur til Dublin - engelskspråklig litteratur og kultur

I november var elevene i faget Engelskspråklig litteratur og kultur på ekskursjon til Dublin. På ei kort uke fikk vi med oss to teateroppsetninger (inkl. en versjon av Ulysses), mange omvisninger, forelesninger og museer. Vi var også i den norske ambassaden i Irland, der vi fikk ei orientering om irsk historie og nors-irske relasjoner i dag. Elevenes favorittaktivitet var kanskje en «musical pub crawl» der to musikere guidet oss rundt og spilte og fortalte om irsk tradisjonsmusikk. God tid til å se seg rundt (og kanskje shoppe litt julegaver) var det også. Vårt billige hostel lå fint til, midt i sentrum. Det er andre året engelskklassen drar til Dublin. Kanskje er det alt en tradisjon?

Randi Fiksdal engelsklektor v/ Molde vgs

Les meir

Fra elev til lektor ved Molde vgs

utdanning.no er en nasjonal fellesportal for utdanning, karriere og læring, og nylig ble tidligere elev og nåværende lektor ved Molde vg skole, Mari Nygård, intervjuet om det å være norsklektor.

Les meir

Mattekarakterer i norsktoppen

Eksamenskarakterene i matematikk ved Molde vg skole våren 2012 er blant de beste i landet. Dette viser Utdanningsdirektoratets statistikk som ble lagt fram rett før jul.

Les meir

Godt læringsmiljø

En undersøkelse utført av studenter fra høgskolen i Molde viser at elevene ved Molde vg skole er motiverte, pliktoppfyllende og hardtarbeidende. Elevene er på skolen for å lære, ikke bare være.

Les meir

Underviste Kristin Halvorsen

Lektor Margrethe Solevåg fra Molde vgs er leid inn til Senter for IKT i utdanningen som ekstern kompetanse i en virtuell matematikkskole for elever på ungdomstrinnet.

 

 

 

Les meir

Berlintur for tysk III elever

Også i år reiste tysk III elevene fra Molde videregående på tur til Berlin. Det ble en knallfin uke med mange faglige og sosiale utfordringer.

Les meir