Molde VGS > Nyheter

Vi er alle oljebarn!

Torsdag 2. november er tusenvis av elevar over heile landet i aksjon under Operasjon Dagsverk. Mange er i arbeid denne dagen, og somme har alternativt undervisingopplegg med årets prosjekt som tema.

Leksehjelp for realfag er i gang

25. oktober var det oppstart for tilbodet om leksehjelp i realfag for alle elevar ved Molde vgs. I 4. time på onsdagar står ei rekkje trivelege og flinke lærarar parat til å hjelpe deg med realfag, her er det hjelp å få både for deg som vil greie 6-aren, sikre 2-aren, eller noko midt i mellom.

30. og siste foresattemøte!

Ved Molde vg skole gjennomføres foresattemøtene for Vg2 (2. klasse) i oktober hvert år, og mange av de foresatte kan da feire at de siden barnehagen har deltatt på i alt ca. 30 tilsvarende møter.

Internasjonal veke er i gang!

I veke 43 arrangerer OD-komiteen internasjonal veke ved Molde vgs. Måndag fekk alle elevane ved skulen høyre føredrag om årets prosjekt i aulaen.

Religionstur

Religionslærerne har vært på studietur til Berlin/Wittenberg i anledning Martin Luthers reformasjonsjubileum.  Vi var også innom Neue Synagoge, Holocaust minnesmerke, Det jødiske museum i Berlin og Riksdagen. Alle var enige om at det var en spennende og lærerik tur.

Kurs i elevrådsarbeid

Onsdag 4. oktober hadde elevrådet ved Molde vgs opplæring i elevrådsarbeid med Tove Regine Stranden, elev- og lærlingombod i Møre og Romsdal, og Emil Røys Reite og Ulv Johannes Karlsen Ottem frå Elevorganisasjonen. Målet for kurset var å informere elevrådet om rammene for elevmedverknad på skulen, korleis ein kan arbeide med elevråd og skulemiljø og kva elev- og lærlingombodet og Elevorganisasjonen kan bidra med i dette arbeidet. Elevdemokrati og elevmedverknad er viktig!

Bedriftsbesøk hjå Brunvoll AS

Elevane i økonomistyring nytta delar av fagdagen 29.09.2017 til eit bedriftsbesøk hjå Brunvoll AS.

Etter ein presentasjon av bedrifta og korleis dei held seg konkurransedyktige i ein krevjande marknad, vart det ein guida tur gjennom produksjonslokala. Her fekk me eit innblikk i korleis thrustarar til nokre av verdas største cruiseskip vert produsert.

Ein strålande måte å få knytt saman teori og praksis!

Goethe Institut på besøk ved Molde vgs

Fredag 29. september fekk fire tyskklassar ved Molde vgs besøk av Andrea frå Goethe Institut i Oslo. Ho kom frå Trondheim i går og drog vidare til Ålesund etter å ha vore i Molde.

3FO på studietur i Roma

Vi har hatt tre flotte dager så langt med rundtur i byen, besøk på Vatikanmuseet med det Sixtinske Kapell og antikke severdigheter som Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og Capitol. En og annen shoppingtur og kafe- og restaurantbesøk hører også med, italiensk is er jo i verdensklasse og pizza i originalkvalitet finnes jo ikke andre steder. 3FO er jo en kunstklasse og skisseblokkene er flittig brukt rundt om når diverse spennende motiver dukker opp. En del av oss har vært på konsert med en fantastisk frisk fremførelse Vivalidis fire årstider. Peterskirken og Petersplassen står for tur senere, de spreke skal også prøve seg opp på taket. Så blir det utekonsert i stemningsfulle omgivelser blant ruinene ved det antikke Teatro Marcello på kvelden. Fredag bærer det hjemover. Været er kanonflott med 22-26 grader og sol - kanskje vi ikke rekker flyet...

FO ut, KDA inn

Sigurd og Vivian er russ i år og er dermed i det siste kullet på studiespesialiserande med formgivingsfag. Nå er det utdanningsprogrammet "studieforberedende med Kunst, design og arkitektur" (KDA) som gjelder. Her foran​ et av skolens hjemmelagde veggmalerier.