Molde VGS > Nyheter > Besøk fra Tanzania

Besøk fra Tanzania

I dag fikk skolen vår besøk av spesiallærere fra Tanzania, som er på utveksling hos Høgskolen i Molde for å fremme rettigheter og livskvalitet for barn med spesielle behov.

Spesiallærerne fra Tanzania holdt foredrag for et fullsatt auditorium.

Visste du at funksjonshemmete barn i Tanzania ofte ikke får nødvendig helsehjelp? Eller at folketro i landet fører til drap og vold mot mennesker med funksjonstap? Dette ble fortalt om i en felles time for elevene våre i Rettslære 2, Politikk og menneskerettigheter, og klasse 1D i samfunnsfag i dag.

Store kontraster ble tydelige for elevene våre, når de hørte om hvordan samfunnet i Tanzania strever med å ivareta helt grunnleggende trygghet og rettigheter for barn med funksjonstap. De ni spesiallærerne som besøkte oss jobber nå på Høgskolen i Molde gjennom en utvekslingsordning i regi av NOREC (tidligere Fredskorpset). De skal jobbe på Høgskolen fram til desember, og bidra til å løfte samarbeid og kompetanse på tvers av land. Vi takker for et tankevekkende besøk!

Lese mer om utvekslingsprosjektet? Se her: https://panorama.himolde.no/stikkord/tanzania/