Molde VGS > Nyheter > Besøkte Kriminalomsorg i frihet

Besøkte Kriminalomsorg i frihet

Denne uka var en av klassene i sosialkunnskap på besøk hos Kriminalomsorg i frihet.

En av soningsformene i frihet er fotlenke, og den fikk elevene muligheten til å prøve.

Under besøket fikk elevene høre om ulike måter lovbrytere kan sone straffen sin og likevel være en del av samfunnet. Presentasjonen var overbevisende både når det kommer til engasjement hos de ansatte og at de alternative soningsformene i frihet faktisk virker. Elevene fikk et nytt perspektiv på hva det kan innebære å falle på utsiden av samfunnet, og at det kan være mange årsaker til at dette skjer. Kanskje vi ikke alltid kan peke bare på lovbryteren selv når vi skal finne ut hvorfor? Klassen fikk halvannen time med mye god informasjon, men også suksesshistorier. Det var så engasjerende at man nesten kunne høre den kjente knappenålen falle.

Tekst og foto: Ragna Kristoffersen