Molde VGS > Nyheter > Byvandring og besøk i Hvelvet

Byvandring og besøk i Hvelvet

På historiefagdagen 17. november var klassene 3MK og 3M på byvandring og besøkte Hvelvet i kjelleren ved Gotfred Lies plass 4.

Elever fra 3 MK studerer bykartet og ruta for byvandringa.

Fagdagen i historie for klasse 3M og 3MK fredag 17. november omhandlet lokalhistorie for Moldeområdet. Klassene var inndelt i grupper som tok for seg ulike emner innenfor Molde bys historie. Det ble også gjennomført en byvandring i grupper. Siste del av dagen var alle elevene samlet til et besøk i kjelleren ved det som tidligere var Confektionsfabriken Superb. I kjelleren har Molde Bymuseum laget en liten utstilling som tar for seg kongens opphold i Molde og gullbeholdningen som var oppbevart der i slutten av april 1940.

Fra utstillingen i Hvelvet der ca. 41 tonn gull var oppbevart i april 1940. Foto: Molde Bymuseum v/Ola Gjendem.

I utstillingen kan man få prøve å løfte på 1 liter melk, 1 liter bly (11,3 kg) og 1 liter gull (19,3 kg). Foto: Molde Bymuseum v/Ola Gjendem