Molde VGS > Nyheter > Campus-besøk på NTNU

Campus-besøk på NTNU

Fredag 3.mars var biologielever fra 2. og 3.klasse på campus-besøk på NTNU – Gløshaugen. Etter en orientering om de ulike studiene i realfag ved NTNU ble det besøk på de ulike instituttene i realfagsbygget og en omvisning på campusområdet.

I presentasjonen av de ulike bachelor- og masterprogrammene var det mastergradsstudenter og forskere som orienterte om de ulike fagfeltene og delte sine erfaringer fra egne studier.

Ved institutt for biologi ble det presentert masteroppgaver og feltarbeid fra Svalbard, samt en nærmere kikk på bjørnedyr. (https://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rnedyr

Deretter fulgte studier i bioteknologi med omvisning på biopolymer-lab og praktisk øvelse med alginat.

Masterstudiet i nanoteknologi fanget stor interesse og et innblikk i nødvendigheten av renslighet på lab. for å unngå feilkilder.

Elev med beskyttelsesdrakt

Institutt for fysikk ga en omvisning på lab hvor man fikk se bilder av materialer på atomnivå og innblikk i hvordan elektronmikroskop fungerer

Masterstudiet i materialteknologi demonstrerte hvordan superledere kan få tog til å sveve og man fikk muligheten til å støpe sin egen tinnsoldat :-)