Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Molde VGS > Nyheter > Campusbesøk ved NTNU Trondheim

Campusbesøk ved NTNU Trondheim

Elever fra 2. og 3. klasse ved Molde vgs brukte forrige fagdag i biologi til å besøke NTNU Trondheim.

Smakstesting på Vitensenteret

Etter en kort omvisning på realfagsbygget og campus Gløshaugen fikk vi et foredrag om masterstudiet i nanoteknologi og et innblikk i mulighetene ved master- og bachelorstudier i realfag. Studier av nanopartikler krever elektronmikroskop og forutsetter stor grad av renslighet. Klesstilen hos studenter på lab blir dermed noe spesiell.

Verdens «minste» film illustrerer hva man kan gjøre på atomnivå  https://www.youtube.com/watch?v=oSCX78-8-q0

 

 

 Neste stopp var ved Kunnskapssenteret på campus Øya.

Ved senteret for molekylær medisin (CEMIR   https://www.ntnu.edu/cemir) forsker  Lene Grøvdal  på inflammasjoner/immunforsvarets virkemåter og sammen med Bjørnar Sporsheim orienterte hun om hvordan ulike organeller i levende celler og immunforsvarets virkemåte kan følges «live» i mikroskop. Deretter fikk vi en omvisning på laboratoriene ved senteret og sett hvordan de mest avanserte lysmikroskopene (super-resolution) nå kan gi detaljerte bilder ned mot nano-nivå

Celle med kjerne (blå) og mitokondrier (gule)  (bilde:  Bjørnar Sporsheim)

Celle med kjerne (blå) og mitokondrier (gule) (bilde: Bjørnar Sporsheim)

 

 

 Etter en kort tur innom Vitenskapsmuseets utstilllinger  (https://www.ntnu.no/web/museum/start) besøkte vi NTNU sin avdeling på Kalvskinnet. Her ved institutt for matteknologi/bioteknologi fikk elevene en orientering om disse studiene. Matteknologi inneholder en god del praksis og dette ble demonstrert ved smakstesting, besøk på mikrobiologi-lab. og ved at elevene gjorde et eget forsøk på lab.