Molde VGS > Nyheter > Dro til sjøs!

1ME1 kasta loss og tok fagdagen på ferja Romsdalsfjord

På fagdag i faget mediesamfunnet hadde 22 journalistspirer i oppdrag å intervjue de fem ansatte på MS Romsdalsfjord. Resultatet skal bli portrettintervjuer av både kaptein, overstyrmann, maskinist, to matroser og kafe​​ansatt.

Elevene fikk omvisning i de innerste maskinrommene, på kjøkkenet og styrhuset.  Dagen ga elevene innblikk i arbeidsdagen til de ansatte om bord, og noen ble overrasket over hvor varierte arbeidsoppgaver de faktisk har. Matrosene har langt flere arbeidsoppgaver enn å selge billetter, maskinrommet ser ut som et romskip og overstyrmannen og kapteinen sitter ikke bare ved «roret» dagen lang. Det var gøy, var responsen fra elevene da vi kom tilbake til klasserommet. Da startet arbeidet med skrivingen og utvelgelsen av de mange hundre bildene som ble knipset på en vakker dag på Moldefjorden. Bildet fra broen er tatt av Emilie Simmersholm.

broen
ferje