Molde VGS > Nyheter > EKSKURSJON OSLO, RETTSLÆRE 2, 29.-31/3

EKSKURSJON OSLO, RETTSLÆRE 2, 29.-31/3

Torsdag morgen møtte faglærer, Sissel Kjøl, sammen med 24 elever i Stortinget. Elevene skulle være Stortingsrepresentanter for én dag, og ble fordelt på fire ulike politiske partier, noe som blant annet innebar å jobbe i fagkomitéer, i partigrupper, kontakte media, drive lobbyvirksomhet, debattere viktige politiske saker, samt å bli filmet mens partirepresentantene uttalte seg på TV - i direktesending!

Økten ble avsluttet med debatt i «Stortingssalen», der det hele toppet seg da representanten for «Uavhengighetspartiet», Herman Amundsgård, fremsatte mistillitsforslag overfor regjeringen…

Fra Stortingssalen
Fra Stortinget

Etter dette fikk vi en rask omvisning av tidligere rettslæreelev og (snart) jurist, Lise Sundsbø, ved Juridisk fakultet UiO, før omvisning i Stortinget og deretter Høyesterett. Elevene fikk innta plassene rundt dommerbordet i Høyesterett, samtidig som de fikk god informasjon om landets øverste domstol. Vi fikk også møte tidligere rettslæreelev ved Molde vgs, jurist og utreder for Høyesterett, Kristoffer Nerland.

Fra Høyesterett

En spennende dag ble avsluttet med felles middag på Olivia i Østbanehallen.

Fredag morgen besøkte vi Forbrukerombudet i Nydalen. Tidligere rettslæreelev ved Molde vgs, jurist Aline Papetti, holdt et interessant og viktig foredrag om Forbrukerombudets satsingsområder, med særlig vekt på (ulovlig) reklame generelt, og reklame tilknyttet sosiale medier spesielt.

Fra Forbrukerombudet

Ekskursjonen ble avsluttet i landets største domstol; Oslo tingrett, der vi først fikk omvisning i landets sikreste rettssal, som ble ombygget etter 22. juli. Til slutt fikk vi overvære tre fengslingsmøter, vedr bl.a rumenske lommetyver, oppbevaring av heroin etc.

Elever og faglærer er enige om at ekskursjonen var særdeles vellykket på alle måter, og både elever og faglærer oppførte seg bra :-).