Molde VGS > Nyheter > Filosofisk kafé på Kafé Kurt

Filosofisk kafé på Kafé Kurt

Historie og filosofi 1 og Psykologi 1 var 5. april invitert til filosofisk kafé på Plassen. Initiativet til dette arrangementet tok Teateret Vårt, på bakgrunn av Molde videregående skole og Marie Solgaard sin deltakelse i Filosofi NM.  Begge klassene ble i forkant av filosofisk kafé invitert til å se forestilling ”Helvete er de andre” av Jean Paul Sartre.

Etter forestillingen ble elevene organisert i grupper. Tema i teaterstykket er identitet og hvordan vi ser på oss selv i møte med andre. Målgruppen denne kvelden var ungdommene, som lever i eksponeringskulturens tidsalder, med facebook, instagram og twitter som en del av hverdagen. Ungdommer i dag lever i en ekstremt individualistisk tid, men hvor stor er egentlig individets frihet? Det er lett og fordømme vårt overfladiske samfunn som hele tiden viser perfekte mennesker med perfekte liv på sosiale medier, men ligger det kanskje en frihet her i nettopp å kunne manipulere identiteten vår?

Marie Solgaard

Thea Mathilda Erlandsen

Regissør Eline Arbo og Teatersjef Thomas Bjørnager

Marie Solgaard orienterte innledningsvis om faget Historie og filosofi 1 og dette faget sin vinkling på tema identitet. Thea Mathilda Erlandsen  gjorde det samme, men med bakgrunn i psykologi 1.

Regissøren for teaterstykket, Eline Arbo og teatersjef  Thomas Bjørnager innledet selve diskusjonen i gruppene. Praten gikk livlig, og refleksjonsnivået var høyt. Flere grupper tok kontakt med Arbo og inviterte henne inn i samtalen rundt bordet. Kvelden ble avsluttet med en oppsummering fra alle gruppene og her ble tanker, synspunkter, og refleksjoner kommentert av både regissør Arbo og teatersjef Bjørnager.

Elever rundt bord på Kafe kurt

Tilbakemeldingene etter arrangementet har vært gode. Teateret Vårt og elevene våre var godt fornøyde med kvelden, og vi håper at dette samarbeidet som nå er etablert vil være noe å bygge videre på også i årene som kommer.