Molde VGS > Nyheter > Foresattemøter Vg1

Foresattemøte Vg1
PDF-dokument - 1,55 MB

Foresattemøter Vg1

Innsøkningen til Vg2 (2. klasse) står for døren for Vg1-elevene våre, og dette var ett av flere temaer som ble berørt på de nylig gjennomførte møtene for elevenes foresatte.

Det er særlig innenfor det studiespesialiserende løpet elevene må gjøre valg av fag i Vg2  som kan ha avgjørende betydning for hva de skal gjøre etter videregående skole. Derfor legges det mye ressurser fra skolen i å informere både elever og foresatte slik at feilvalg unngås.

Bildet viser ass. rektor Jens Ove Nakken som forklarer de relativt kompliserte reglene for fagvalg innenfor utdanningsprogram for studiespesialisering, og i margen finner du presentasjonen han brukte.

Når det gjelder utdanningsprogrammene for medier og kommunikasjon (ME), musikk dans og drama (MD) og kunst, design og arkitektur (KD), er det videre løpet fra 1. klasse i stor grad fastlagt, så her er ikke valgutfordringene så store som for elevene i det studiespesialiserende løpet.

Også ved dette foresattemøtet ble det gitt mulighet for at de foresatte kunne ha individuelle samtaler med kontaktlærerne, og mange benyttet seg av dette tilbudet.