Molde VGS > Nyheter > Fortsatt mediefag på Molde vgs

Fortsatt mediefag på Molde vgs

Som Romsdals Budstikke har omtalt i dag er det nå foreslått å samle utdanningstilbudet i Medier og kommunikasjon på to skoler i fylket vårt, og Molde vgs er ikke en av dem. Hva skjer nå?

Medielærerne (f.v.) Bente Flemsæterhaug, Jan-Erik Kvåle, Magnar Fjørtoft og Svein Ove Østrem ser fram til besøk fra mange ungdomsskoleelever på hospitering hos mediefag i neste uke.

-Hvis dette blir vedtatt vil vi fortsatt ha mediefag, som valgfrie programfag på studiespesialisering. Fagtilbudet for ungdom som er interessert i medieproduksjon og mediefag vil derfor være godt hos oss også i framtida, selv om Fylkestinget nå skulle vedta det foreslåtte, sier rektor Oddgeir Overå.

Utdanningsprogram for Medier og kommunikasjon på Molde vgs er i dag størst i sitt slag i fylket, med rundt 100 elever og seks lærere. Medielærerne håper selvsagt at utdanningsprogrammet vil bestå som i dag. Medielærer og fotograf Magnar Fjørtoft tror det vil være stor interesse for mediefag på Molde vgs fortsatt, selv om det skulle bli som en del av det studiespesialiserende løpet.

- Mediefaga er visuelle og kreative fag som griper dypt i dagens samfunn, så uansett yrke eller posisjon trenger man denne kompetansen, sier Fjørtoft.

-Hvordan er undervisningen i mediefagene på Molde vgs?

- Vi jobber mye praktisk og får en annen type undervisning, som styrker teorifagene. Denne forma for læring er essensiell i framtidens skole, og der ønsker vi å være allerede i dag, sier han.

Dersom Fylkestinget vedtar at det nåværende tilbudet i mediefag på skolen vår ikke skal fortsette, vil det altså bli nye muligheter og større fleksibilitet for elever på studiespesialisering.

-Vi tror det vil være interessant for flere av våre kommende elever å kombinere mediefag med for eksempel økonomi, og samfunnsfag som rettslære, psykologi eller markedsføring og ledelse. Dette er fagkombinasjoner man vil få god nytte av videre. Ikke bare i mediebransjen, men også i mange andre yrker, trenger man både kompetanse om samfunnet rundt seg, og forståelse for kommunikasjon og mediehverdag. Vi vil uansett kunne tilby en god start på et slikt utdanningsløp, avslutter rektor Oddgeir Overå.