Molde VGS > Nyheter > Fra feminisme til Trumpisme i Bjørnsons ånd

Fra feminisme til Trumpisme i Bjørnsons ånd

Bjørnsonfestivaluka ved Molde vgs har hatt variert og spennende innhold om dagsakuelle temaer i verden og samfunnet – i Bjørnstjernes ånd, altså.

Hans Olav Lahlum i dialog med elever etter arrangementet.

Onsdag fikk vi besøk av forfatter Hilde Hagerup, som fortalte om sitt bok- og filmprosjekt Hva vil folk si. Feminisme og boka Jenteloven var tema ved torsdagens arrangement, der forfatter og komiker Sofie Frøysaa hadde en engasjerende dialog med elevene som deltok. Elevene i 3ME fikk fredag et engasjerende møte med journalisten bak NRK-dokumentaren "Innafor: Min onkel torpedoen", Ane Muladal.

Samme dag fikk flere klasser fra alle trinn et spennende og interessant foredrag om Trump, Biden og slaget om USA med historiker og forfatter Hans Olav Lahlum. Han trakk linjene fra amerikanske presidenter fra 1800-tallet til høstens komplekse presidentvalgkamp i USA. På slutten av arrangementet var det åpent for innspill fra publikum, og flere elever benyttet anledningen til å stille relevante og gode spørsmål til gjesten.