Molde VGS > Nyheter > Fullt hus under skolevalget 2019

Fullt hus under skolevalget 2019

Skolevalget 2019 gikk av stabelen her på Molde vgs i dag, og hele 11 partier var representert i paneldebatten. Tema som ble ekstra vektlagt i debatten var klima og utdanning.

Det ble fullt hus i Aulaen og kantina under paneldebatten.

Alle skolens 700 elever, samt elever fra Fannefjord vgs, hadde oppmøte til paneldebatt i skolens Aula klokka ni denne morgenen. Det var tett for elevene i benkeradene, men alle fikk plass! Elevene våre hadde på forhånd meldt inn spørsmål om klima og utdanning, som de ville ha svar på fra politikerne. Debatten viste stort engasjement rundt flere saker som ungdom brenner for. Under temaet klima ble samferdsel i regionen vår mye diskutert. Løsninger for kollektivtilbud, sykkelveier og delte meninger om utbygging av store og kostbare veiprosjekter fikk fram tydelige skiller mellom høyre og venstre side i partiaksen. Psykisk helse og dekningen av helsesykepleiere i skolene ble tatt opp av flere partier under temaet skole, det gjorde også gratis skolemat til elever. Tradisjonen tro i politisk skoledebatt ble det noen sleivspark og bredsider debattantene imellom, til god respons fra salen. Debattleder Per Arnt Harnes klarte med hjelp fra elever fra faget Sosialkunnskap i Vg3, å holde tidsrammene hele veien. Etter debatten ble det satt opp valgtorg for alle partiene, både inne og ute. Elevene våre brukte muligheten godt, det var mange som besøkte flere partier og  stilte spørsmål til politikerne. Etter lunsj har elevene gått klassevis til stemmelokalet vårt. Der har Vg3-elever fra faget Politikk og menneskerettigheter fått ansvaret som funksjonærer, og leder alle velgerne gjennom stemmegivningen, sammen med faglærer Ingeborg Vengen. Vi håper og tror på god valgdeltakelse! Resultatet av valget kunngjøres snart.