Molde VGS > Nyheter > Helga Flatland besøkte Molde vgs

Helga Flatland besøkte Molde vgs

Molde vgs samarmarbeider med Bjørnsonfestivalen om prosjektet "Ungt blikk på…".

Helga Flatland

Prosjektet dreier seg om å la ungdom møte skjønnlitteratur på egne premisser. I fjor var det unge blikket på Vigdis Hjort, i år er det Helga Flatland og hennes tekster som får ungdommenes blikk vendt mot seg. Helga Flatland har skrevet en trilogi om en kameratgjeng som reiser til Afghanistan, og tre av dem kommer aldri hjem. Trilogien tar først og fremst for seg de som blir igjen hjemme og historiene rommer store temaer som sorg, savn, vennskap, kjærlighet og ikke minst konsekvensen av valg.

Elevene har allerede begynt å gjøre seg kjent med tekstene hennes, og i dag kom hun på besøk til Molde vgs for å snakke til/med elevene om seg selv og om det hun har skrevet. Hun trollbandt elevene med sine fortellinger og gode formidlingsevne. Det er godt gjort å holde ro i et klasserom der det sitter tre klasser. Elevene lot seg inspirere og etter høstferien vil de begynne å jobbe med sine tolkninger av Flatlands romaner. Ideene er mange allerede, og vi håper at vi i februar kan vise fram både fotografier, tegninger, filmer, dikt og noveller – alt inspirert av Helga Flatlands forfatterskap.