Molde VGS > Nyheter > Hospiteringa er i gang!

Hospiteringa er i gang!

I dag startet det årlige besøket av elever fra 10. trinn som skal prøve ut ulike utdanningsprogram på videregående skole – bedre kjent som hospitering. Vi skal ta imot over 350 elever på Molde vgs i løpet av fire dager, og elevene skal få prøve ut aktiviteter innenfor fagområder de er interessert i.

-Dette er gøy, og vi lærer noe. Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal velge , så det er fint å se litt forskjellig, sier Ayan. Både hun og venninnene Eva og Hedda kommer fra Bergmo ungdomsskole, og hospiterer på studiespesialisering, og får teste ut realfagsarbeid i laboratorium.
På verkstedet harde materialer på Kunst, design og arkitektur (KDA) møter vi Oda, Une og Natalie.
-Jeg håper å finne ut mer disse dagene, for jeg er veldig usikker på hva jeg skal velge, sier Oda. Disse elevene fikk jobbe med redigering av foto, blant annet.

I tillegg til å prøve ut arbeid i ulike fag, skal elevene få omvisning, lunsj og samtaler om skolevalg med våre egne elever. Opplegget vi har for disse dagene skal både sikre at hospitantene får et klart inntrykk av hva de ulike utdanningsprogrammene inneholder, og i tillegg få god kontakt med elever som allerede går her, og snakke med dem om hvordan det er å være elev på Molde vgs.