Molde VGS > Nyheter > Klar for NM i filosofi

Klar for NM i filosofi

Som en av 50 elever i Norge har vår elev Astrid Stavik Tautra i 2D kvalifisert seg til NM i filosofi.

Astrid Stavik Tautra

Konkurransen går av stabelen i Oslo onsdag og torsdag denne uka, og arrangeres av Filosofiforeningen. Arrangementet starter med Filosofidagen, med foredrag og diskusjoner, mens dag to er selve konkurransedagen. Da skal deltakerne bruke 4 timer på å skrive et essay på engelsk ut fra et sitat de blir tildelt, uten andre hjelpemidler enn ordbok.

-Jeg tror det blir veldig spennende og interessant! Jeg har ingen ambisjoner om å vinne, men tror det blir veldig lærerikt likevel, sier Astrid.

Som nestleder i Natur og Ungdom i Møre og Romsdal er hun opptatt av klima og miljø, og kanskje får hun mulighet til å skrive om dette.

Hele klassen i Filosofi og historie 1, med faglærer Hans Petter Gjerdset i spissen, brukte en fagdag til å skrive bidrag til konkurransen. To av besvarelsene ble sendt inn av faglærer, og nå har altså Astrid passert nåløyet og kvalifisert seg til den nasjonale konkurransen.

Vinneren av NM blir med i den norske delegasjonen til den internasjonale Filosofiolympiaden. Les mer om konkurransen på http://filosofiforeningen.no/?page_id=312