Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Molde VGS > Nyheter > Molde vgs vant HUBRO Championship

Molde vgs vant HUBRO Championship

Elever fra studiespesialisering på Molde vgs vant i dag HUBRO Championship, som er et uoffisielt NM i bedriftssimulering, på Oslo House of Innovation. 

 Pallen i Hubro Championship 2019. I midten vinnerne Anette Hagfonn Rønneberg, Eivind Nicolas Antonsen og Henrik Birkeland Larsen fra Vg3 studiespes på Molde vgs.

Totalt 4000 spillere har gjennom året kvalifisert seg, og 10 finalistlag var samlet i Oslo denne uka for å konkurrere. 

 Vinnerne, Anette Hagfonn Rønneberg, Eivind Nicolas Antonsen og Henrik Birkeland Larsen, går i Vg3 og deltar i mesterskapet som en del av programfaget Markedsføring og ledelse 2. 

 I mesterskapet brukes et dataprogram, HUBRO Education, som lar elevene simulere at de driver bedrift. Elevene kan simulere, eller spille, at de utvikler et gitt produkt, investerer, tar opp lån, velger strategier i markedsføring og må løse problemer som spillet stiller dem overfor. Dette er en type spillbasert læring som Molde vgs har satset stort på i økonomifaga det siste året, og som vi nå utvikler videre. 

 Sammen med faglærer Jan-Erik Kvåle har elevene nå tilbrakt to dager i Oslo, og konkurrert mot et tjuetalls vgs-elever fra andre skoler over hele landet.  

-Disse to dagene i Oslo har vært veldig lærerike. I tillegg til selve konkurransene har vi også hatt et innholdsrikt faglig og sosialt program. Det er supert at HUBRO gir oss muligheten til dette, og de har virkelig utviklet et produkt som er med på å variere undervisningen i faget, sier vinner Eivind N. Antonsen. 

Faglærer Jan-Erik Kvåle er imponert over elevene sine:

-Elevene har jobbet knallbra begge dagene. Det har vært et tett program, og de har virkelig gått «all in» i dette. Dette har vært et forsiktig første prøveår for både elever og lærere, og vi som underviser i disse fagene synes det er veldig kjekt at skolen satser på dette. Vi ser at elevene responderer godt på å sette fagteori ut i praksis, og ser fram til å videreutvikle denne arbeidsmåten i økonomifagene våre. 

Premien er en stor vandrepokal, i tillegg til andre flotte gavepremier fra Hubro Education.