Molde VGS > Nyheter > Molde videregående en inspirasjon

Molde videregående en inspirasjon

Siden august og skolestart har Bjørnsonfestivalen og Molde videregående skole samarbeidet om et prosjekt for å få elevene mer interessert i litteratur. I går ble prosjektet Ungt blikk på Vigdis Hjorth avsluttet med en framvisning av alle prosjektarbeidene på Storyville.

-

Elevene har laget filmer inspirert av titlene hennes, de har laget fotografier, bokomslag og skrevet videre på noen av tekstene hennes. Sammen med skolens Vg1-elever var Vigdis Hjorth var også til stede for å se resultatene av arbeidet. Hjorth har vært på besøk i Molde ved flere anledninger blant annet for å følge opp elevene og høre på deres tanker om tekstene hennes. I løpet av forestillingen i går kunne hun fortelle at Molde videregående skole og dette samarbeidet har vært en direkte inspirasjon til en av karakterene i hennes nye bok. Slikt motiverer!

-

Samme kveld hadde Riksteatret sin forestilling av "Leve posthornet". Elevarbeidene ble da flyttet ned til 1. og 3.etasje slik at teaterpublikum kunne få et innblikk i hva elevene har jobbet med. Det var mye skryt.

Molde videregående skole er veldig glad for samarbeidet med Bjørnsonfestivalen. Uten festivalen hadde ikke dette prosjektet blitt noe av