Molde VGS > Nyheter > Neste års Vg1 kan velge mediefag på studiespesialisering

Neste års Vg1 kan velge mediefag på studiespesialisering

I dag har mange elever fått tilbud om skoleplass på Vg1 studiespesialisering hos oss fra høsten av. Disse elevene kan, etter å ha takket ja til skoleplassen, velge å ta et mediefag på Vg1 studiespesialisering.

Mediefag på Molde vgs gir et praktisk, variert og kreativt innslag i skolehverdagen.

Etter å ha takket ja til skoleplass på studiespesialisering Vg1, kan elever nå velge faget Medieuttrykk 1 som valgfritt programfag.

Medieuttrykk 1 er et praktisk mediefag der elevene driver medieproduksjon i ulike sjangere og formater, med profesjonelt utstyr. Faget har fem timer i uka i tillegg til øvrige fag på studiespesialisering Vg1.

Faget har oppgaver innenfor emner som journalistikk, reklame, film, foto og lydproduksjon. Dette tilbudet til Vg1 studiespesialisering ble opprettet fordi utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon ble vedtatt nedlagt på vår skole fra neste år. Med nedleggelsen av Akademiet Molde, blir dette utdanningsprogrammet nå borte i Molde. Mange unge er interessert i mediefag, og vi ville gi disse et tilbud der de kan ta mediefag ett skoleår, eller bygge på den mediefaglige kompetansen sin over flere år.

Skolen vår har et sterkt mediefaglig miljø og gode fasiliteter for medieproduksjon, blant annet i nytt film- og fotostudio. Vi har allerede god oppslutning om våre valgfrie programfag innen media i Vg2 og Vg3. Nå håper vi at interessen skal være god for programfag i media også på Vg1 studiespesialisering.

Hvordan få dette faget? Kryss av for "Medieuttrykk 1" i skolestart-portalen der elevene også velger matematikkvariant og fremmedspråk.

Les mer om mediefag på studiespesialisering under fanen for mediefag.