Molde VGS > Nyheter > Nytt rektorteam klart til høsten

Nytt rektorteam klart til høsten

Dette er det nye rektorteamet på skolen vår! Fra 1. juli er Leif Magne Lervik (53) rektor, og Marianne Gjelstenli Anderson (35) assisterende rektor.

Siden Oddgeir Overå gikk av med pensjon 1. mars, og konstituert rektor Jens Ove Nakken skal følge samme vei 1. juli, stiller vi med flunkende nytt rektorteam fra høsten av. Da blir det internt opprykk, når avdelingsleder for språkfag, Leif Magne, og avdelingsleder for norskfaget, Marianne, gjør opprykk til henholdsvis rektor og assisterende rektor. Og hva innebærer det for skolen?

- For oss er det viktig at alle elever har en trygg og god hverdag, at alle opplever en meningsfull skoledag som gir dem et godt læringsutbytte. Vi må vise omsorg for hverandre, ha det gøy, samtidig som vi lærer, for det er jo elevene og deres læring det handler om, sier Leif Magne.

- Vi gleder oss skikkelig, men det er ingen tvil om at det vil bli utfordrende. Og dette Coronaviruset oppi det hele gjør ikke akkurat jobben enklere, sier Marianne.

-Når det skjer to interne opprykk i ledergruppa, er det tid for å jobbe med rekruttering og en reorganisering?

-Ja, vi setter i gang en større prosess for å se på hvordan vi organiserer skolen vår. Mye har endret seg de siste årene, og det er vår jobb å forsikre oss om at vi har en intern struktur som ivaretar de kravene og forventningene som stilles til oss. Det å drive en videregående skole er kompliserte saker, og vi må ta hensyn til en masse pedagogiske, juridiske og økonomiske forhold, sier Leif Magne.

Rektorteamet som overtar i sommer er tydelige på at det viktigste målet for dem er å gi elevene en god og meningsfull hverdag. Og for at elevene skal ha det godt, må også de ansatte trives, påpeker Marianne:

-For slik er det jo, at i skolen vår er vi alle avhengige av hverandre. Når alle vi som er en del av fellesskapet trives, får meningsfulle utfordringer og jobber godt sammen, da får vi også en god skole, sier hun.

- Hvordan vil dere jobbe for å skape denne positive utviklinga?

-Det er et veldig stort spørsmål, smiler Leif Magne. Han fortsetter:

- Noe av oppskriften ligger nok i å legge til rette for et godt samarbeid, både mellom de ansatte og elevene. Godt samarbeid må til for å få den gjensidige tilliten som vi alle er avhengige av. Den dårlig skjulte hemmeligheten er at sammen får vi gjort så uendelig mye mer enn vi klarer alene. Det gjelder både elever, lærere og andre ansatte, sier han.

De to er enige:

-Å jobbe med ungdom er et stort privilegium, og et stort ansvar. Vi gir dem både faglig og mellommenneskelig kompetanse til å mestre livene sine videre. Det er kanskje verdens viktigste jobb, sier Marianne.