Molde VGS > Nyheter > Plastikk fantastikk - Moteshow

Plastikk fantastikk - Moteshow

• 10 dyr
  • 10 moteriktige plastkreasjoner.

Vi har studert motebransjen og spesiallaget moderne klesdrakter til framtidens dyr. Det er viktig for oss at dyrene skal føle seg vakre, moderne og eksklusive i framtidens naturbilde.

Tanken er å skape fantastiske moteriktig klesdrakter for dyreverdenen. De skal kles på ett utstoppet dyr og stilles ut i Aulaen på Molde Videregående skole under Klimafestivalen 19.

• Produktet skal lages av plast som hovedmateriale, men andre materialer kan også brukes.
  • Et av elementene i produktet skal være laget av husholdningsplast, men hvor mye, og hva er opp til hver enkelt.
  • Det er ett kriteriet at klesplaggene skal kunne tas av og på uten å skade det utstoppede dyret.

Målet med utstillingen:

• Provosere.
  • Glorifisere ett samfunnsproblem og skape en samtale blant publikum.
  • Bygge opp ferdigheter i klesdesign ved hjelp av ulike teknikker og materialer.

Fokuset er å bevisstgjøre elevene og publikum på de miljømessige menneskeskapte problemene som verden sliter med. Bilder av dyr som har spist eller tullet seg inn i plastavfall florerer på internett. Elevene skal se disse bildene, lese om problemet og samtidig klare å spille en designer som har spesialtilpasset plastdrakter til dyr. Det er viktig at elevene går inn i rollen som designer først, slik at utstillingen blir troverdig. Men det er også viktig at elevene kan svare på spørsmål rundt utstillingen, slik at publikum forstår at dette er en provokasjon.

Utstillingen vil være en del av

Klimafestivalen 2019.

16 – 26 januar.