Molde VGS > Nyheter > Rektor Oddgeir takker for seg denne uka

Rektor Oddgeir takker for seg denne uka

Nå er datoen snart her; vi skal 1. mars takke av vår rektor gjennom 10 år, Oddgeir Overå.

Etter cirka 35 år i ulike roller ved Molde vgs takker Oddgeir Overå av som rektor denne uka.

Det er litt spesielt når Oddgeir forlater rektorstolen og skolen vår, for han har med enkelte avbrekk tilbrakt nesten hele livet på denne tomta. Han kom hit første gang da han begynte på folkeskolen på «Lørva» i 1961. Før vi klapper ham ut døra er det noen ting vi må avklare:

-Oddgeir, hva skal du drive med nå som du blir pensjonist?

-Familien, dvs. først og fremst kone, barn og barnebarn, vil ha prioritet. Kunsten blir dernest å finne en balanse mellom å dyrke hobbyer som gitarspill og fotball ved siden av innomhus og utomhus gjøremål på hus og hytte. Som nordmenn flest er jeg «knytta til hytta».

-Hva er et særlig godt minne du tar med deg fra skolen?

-Etter å ha vært ved skolen i ulike funksjoner i snart 35 år, har jeg mange gode minner, for Molde vg skole har vært en særdeles god arbeidsplass. Så i stedet for konkrete hendelser er det særlig de gjennomgående kjekke elevene og de fantastiske kollegene jeg vil minnes mest.

-Hvis du skal beskrive Molde vgs i tre ord, hva vil du si?

-Faglighet, trivsel, samarbeid.

-Hvordan håper du Molde vgs blir i framtida?

-En studieforberedende skole som bidrar til at alle elevene kommer inn på de studier de har som mål å komme inn på.

-Har du noen «famous last words» mens du ennå sitter i rektorstolen?

-Keep up the good work!

-Og sist men ikke minst: Blir du å se som eksamensvakt...?

-Det blir jeg nok ikke, nei, men kanskje jeg får anledning til å ta et dypdykk i det historiske materialet Molde vg skole er i besittelse av: Bøker, brev, tidsskrift og skoleprotokoller. Dessuten kan det også være at jeg framover får være assosiert medlem i skolens personalband.

Etter denne uka er det assisterende rektor Jens Ove Nakken som er konstituert som rektor på skolen vår frem til 1. juli. Da går også han av med pensjon. Prosessen med å finne både ny rektor og ny ass. rektor til skolen vår, vil skje ut over våren. Denne er det Utdanningsavdelinga i Fylkeskommunen som har ansvar for.