Molde VGS > Nyheter > Simon Stranger besøkte Molde vgs

Simon Stranger besøkte Molde vgs

Molde vgs samarbeider med Bjørnsonfestivalen om prosjektet "Ungt blikk på…". Prosjektet dreier seg om å la ungdom møte skjønnlitteratur på egne premisser. Tidligere har det unge blikket hvilt på Vigdis Hjort og Helga Flatland, i år er det Simon Stranger og hans tekster som får ungdommenes blikk vendt mot seg.

Simon Stranger

Simon Stranger har skrevet en rekke bøker, både barne- og ungdomsbøker og såkalt voksenlitteratur. Han var nylig også nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for «De som ikke finnes», en av bøkene våre elever har fordypet seg i. Boka er brennaktuell og går rett inn i den pågående diskusjonen om flyktningesituasjonen.

Det er i år tre klasser som er med på prosjektet, og i dag har de endelig fått besøk av Stranger. De møtte ham første gang under Bjørnsonfestivalen i september, og har siden da lest minst en av bøkene hans. Dagen i dag har gått med til å fortelle ham om ideene sine med tanke på hva de vil gjøre med tekstene. Noen av ideene som har blitt vist i dag er blant annet tegninger, instrumentalmusikk, sang, bokomslag, fotoserier og avis, alt inspirert av Stranger sitt forfatterskap. Elevene har fått tid til å snakke med forfatteren om ideene sine og fått masse inspirasjon til å jobbe videre, fra en svært engasjert forfatter.

Simon Stranger

Prosjektet avsluttes i februar, da skal elevarbeidene vises på Plassen med Simon Stranger til stede.