Molde VGS > Nyheter > Snøskredfare i Moldemarka?

Fagdag med fokus på snøskredfare

Etter en uke med to tilfeller av snøskred utløst av skikjørere i Rauma, ble fagdag i geofag 2 brukt til å undersøke snøforholdene og vurdere skredfaren i Moldemarka.

Varsom.no varslet skredfare 2 og skredproblem med vedvarende svake lag i snødekket. Elevene i geofag 2 gravde snøprofil og fant minst to svake lag i snødekket. Det øverste svake laget låg 20-25 cm fra toppen av snøprofilen, med vindtransportert snølag som overliggende lag/flak. Noe som gjør det mulig for skiløpere å utløse snøskred i områder som er brattere enn 30 grader.  Vi undersøkte området rundt Skihytta og sørsiden av Tusenårsvarden og fant ut at terrenget i området ikke er brattere enn 30 grader og regnes derfor som et lavrisikoområde for snøskred.

Elevene fikk også øve litt på bruk av skredsøkere samt nyte den fine solrike og vindstille dagen i Moldemarka.

skredfare i moldemarka