Molde VGS > Om skolen

Om Molde vgs

Molde vg skole har siden etableringen vært en skole med dyktige elever og lærere som har skapt gode resultater, enkelte år med eksamensresultater i norsktoppen. Fagfanen holdes høyt, og det legges vekt på at skolen skal være et sted å lære, ikke bare være.

Bredt fagtilbud

Utdanningsprogram for studiespesialisering er den største fagretningen ved Molde vg skole. Det tas inn 7 klasser til 1. klasse hvert år, og dette gjør det mulig å ha fylkets tyngste og bredeste tilbud av fag. Samtidig betyr det at skolen kan gi elevene maksimal fordypning innenfor språk, samfunnsfag eller realfag, noe som også gir såkalt spesiell studiekompetanse ved inntak til høgskoler og universiteter. Det nyeste tilbudet er for øvrig kinesisk.

Toppidrettsklassetilbudet hører også inn under utdanningsprogram for studiespesialisering og går ut på at dyktige idrettsutøvere benytter fire år på 1., 2. og 3. klasse. Frigjort tid blir brukt til hvile, lekselesing eller trening i regi av den organiserte idretten.

Utdanningsprogram for musikk, dans og drama med fordypning i musikk fostrer elever som markerer seg i musikklivet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Med jevne mellomrom arrangeres konserter både på og utenfor skolen, og imponerende er musikalene som settes opp hvert tredje år.

Kunst, design og arkitektur ble fra høsten 2016 et eget utdanningsprogram. Dette tilbudet passer for kreative og skapende elever som samtidig vil ha med seg den generelle studiekompetansen som kvalifiserer for de fleste studier etter videregående skole.

Utdanningsprogram for medier og kommunikasjon er skolens ferskeste utdanningsprogram. En god teoretisk og praktisk tilnærming til mediefagene gjør at elevene får en kompetanse for fremtiden. Samarbeidet med næringslivet er godt. Fra høsten 2016 ble Medier og kommunikasjon et studieforberedende utdanningsprogram.

Les mer om hva Molde vg skole tilbyr under fanen Studietilbud.

Forskjellige læringsarenaer

Skolens beliggenhet i sentrum av Molde med gangavstand til offentlige kommunikasjonsmidler gjør at byens tilbud kan benyttes i undervisningen: teater, kino, folkebibliotek, museum, kommunestyresal osv. I tillegg er både idrettsanlegg, marka og Moldes nye kulturhus, Plassen, i umiddelbar nærhet.

Molde vg skole har gjennom årene hatt flere utenlandske samarbeidsskoler med elev- og lærerutveksling, de siste årene skoler i Italia, Tsjekkia og Namibia. I tillegg er Island, Spania, Storbritannia, Tyskland og Frankrike hyppige ekskursjonsmål.

Det er mulig å ta ett år av den videregående utdanningen i utlandet. Molde vg skole har hvert år mellom 20 og 30 elever som velger dette med suksess, og elevene vokser både faglig og mennesklig etter et slikt skoleår.

Den viktigste læringsarenaen er imidlertid fortsatt klasserommet. Målet er at det beste av det gamle skal forenes med det nye til en undervisning som virker. Læringsmiljøet ved skolen er godt, og elevene oppfordres til å være deltakere i læringsprosessen, ikke bare mottakere. Bærbare datamaskiner til alle gjør at forutsetningene er til stede for å innfri kravet om at elevene skal ha digitale ferdigheter, og skolens slagord innenfor IKT-området er «På nett med vett».

Trivsel

Brukerundersøkelsene viser at både elever og ansatte trives veldig godt ved Molde vg skole. Omgangsformene er uformelle, og mobbing forekommer ikke.

Skoleteatret ved skolen er Norges eldste i sitt slag, og de årlige oppsetningene gir et flott bidrag til skolens totale miljø.

Skolebiblioteket er sammen med IKT-avdelingen en viktig del av skolens virksomhet, og vi er stolte over å kunne si at begge er med på å gjøre Molde vg skole til et godt sted å både være og lære.

Gjennom årene har elever ved skolen deltatt på ulike idrettsarrangementer. Seirene har vært mange, både sportslig og sosialt. De siste årene har skolen markert seg i landsfinalene for videregående skoler i både håndball og volleyball.

Oddgeir Overå Oddgeir Overå
Jens Ove Nakken Jens Ove Nakken
Ass rektor
Leif Magne Lervik Leif Magne Lervik