Molde VGS > Nyheter

Årets infotek arrangert i skolens Aula

Tirsdag fikk vg1 og vg2 elevene informasjon om de ulike programfagene de kan velge til neste år.

Velkommen til julekonsertar!

12. desember kl. 18:00 held elevar frå musikklinja og kulturskulen julekonsert i Molde Domkirke. Onsdag 20. desember kl. 19:30 er det nok ein gong tid for den tradisjonsrike julekonserten til musikklinja i Bjørnsonhuset. Velkommen på konsert!

Elevarbeid i Romsdal sogelags årsskrift 2017

I disse dager utkommer Romsdal sogelags årsskrift for 2017 der fem av fjorårets avgangselever har fått publisert sine oppgaver om en historisk person.

Fagdag i fysikk 1

Elevane jobba praktisk med bruk av Newtons 2. lov, og kva som skjer med energien til eit system når det er friksjon. Dei undersøkte mellom anna kva som skjer med vekta når ein køyrer opp og ned i ein heis, og kor stor friksjonskrafta er på ei vogn som vert dratt bortover ei bane. I fysikk 1 lærer elevane å bruke eit digitalt dataloggingssystem, slik at dei kan lage grafar og tabellar over ulike storleikar, og analysere desse for å finne informasjon.

Ungt blikk på Harald Rosenløw Eeg

Onsdag 29.11 var Harald Rosenløw Eeg på besøk i 1M, 1D, 1E og 2ME1 for å høyre og sjå kva elevane arbeider med i samband med Ungt blikk-prosjektet. Klassane har lese Eeg sine romanar Yatzy og Gyldig fravær, og no arbeider dei med å lage sine eigne kreative produkt inspirert av bøkene.

Fylkesstipendet i #ErDuSikker? går til Jonathan frå 2E

Denne blide karen er den heldige vinnaren av Trygg trafikk sitt fylkesstipend i samband med konkurransen #ErDuSikker? Jonathan Risung frå 2E leverte alle oppdraga i konkurransen, og vann trekninga av stipendet som fire skular frå Møre og Romsdal konkurrerte om. Jonathan vil bruke stipendet til å ta førarkort - me gratulerer!

Fagdag for BIO1-2

Her er noen bilder fra fagdag fredag 24.11 i bio1-2 gruppen.

Landslinje for jazz

Det er bekreftet at det det blir landslinje for jazz ved Molde vg skole fra høsten 2018, selv om det formelle vedtaket skjer i Stortinget i midten av desember. Alle hjerter gleder seg!!!

Byvandring og besøk i Hvelvet

På historiefagdagen 17. november var klassene 3MK og 3M på byvandring og besøkte Hvelvet i kjelleren ved Gotfred Lies plass 4.

Samfunnsfaglig engelsk i Dublin

Denne uka er det Samfunnsfaglig engelsk, gruppe to, som er på ekskursjon. Vi er i Dublin. Nest siste dag starta med at Rita fra feministorganisasjonen ROSA kom og snakka til oss om irsk kvinnehistorie, og om den kommende folkeavstemminga om sjølbestemt abort.