Informasjon til deg som er ny elev

De første skoledagene hos oss er det mye som skjer, og alle er spente når de kommer som ny elev. Her er en oversikt over ting som er greit for nye Vg1-elever og deres foreldre å vite om. 

Skriv ut

Som ny Vg1-elev på Molde vgs kommer du til felles skolestart mandag 23. august kl 9.00. Da går dere rett innenfor hovedinngangen i østre ende av skolen (se bilde), der har vi skolens Aula. Der setter man seg hvor man vil, og venter på velkomst og informasjon fra rektor.  

Hvem går i samme klasse?

Rektor roper til slutt opp en og en klasse, som får gå sammen med sine kontaktlærere til klasserommet. Rektor roper opp hvem som skal gå i hver klasse, og det er jo spennende for alle å høre! Når dere kommer til klasserommet har dere allerede fått hver sin navnelapp på en pult, slik at dere har faste plasser og en fast gruppe dere skal samarbeide med den første tida. Dette kaller vi makkergrupper, og det blir byttet om på gruppene etter hvert. Det er alltid flere i klassene som ikke kjenner noen fra før, så vi bruker tid på å bli kjent i begynnelsen. Vær inkluderende mot nye folk, selv om du selv kanskje kjenner noen i klassen fra før.  

Faste plasser og bli kjent

På klasserommet den første dagen får dere bli kjent med kontaktlæreren, og makkergruppa, og dere får mye informasjon. Det er viktig å ha med seg mobiltelefon med nok strøm på. Det er fordi dere skal laste ned noen apper som trengs i skolehverdagen. Dere får timeplan, mye informasjon, og omvisning på skolen. Dere får tildelt bokskap, og ha gjerne med dere en liten hengelås den første dagen, så dere kan låse skapet deres. Dere trenger ikke ha med skolesekk første dagen, men fra andre dag må dere ha det. 

Bøker og PC

De av dere som har bestilt skole-PC vil få disse utlevert fra og med tirsdag. Dere henter bøker fra biblioteket sammen med lærer enten tirsdag eller onsdag, avhengig av hvilken klasse dere går i. Skolebøkene låner dere, og de skal tas godt vare på og leveres inn igjen ved årets slutt. Bruk gjerne bokbind! 

Vær en god medelev

Dere skal få tilgang til en rekke digitale plattformer, og alle er litt forvirret i begynnelsen. Ikke minst; hvordan finner man fram på skolen? Den er stor, så det tar litt tid å bli kjent. Leit sammen med noen eller spør noen som er kjent, så finner dere fram!  

Dette er de viktigste tingene som skjer den første tida, men kanskje viktigst av alt: Vit at dere alle er spente, at dere skal legge et grunnlag for tre år sammen, og at vi vil ha gode klassemiljø. Ha omtanke for hverandre og bruk mobilvett.  

 

Velkommen til skolestart, vi gleder oss til å treffe dere! 

 

Kontakt