Skolestart på mandag: Slik blir dagen for elever

Mandag 22. august er første skoledag for alle elever! En god del av våre lærere er tatt ut i streik, men vi tar imot alle til en tilpasset oppstart. Viktig: Alle elever må ha med seg mobiltelefon første dag. 

Skriv ut

På mandag møter trinnene opp i Aulaen til disse tidene:

09.00 Vg1 

10.30 Vg3, Vg4 og PB (Påbygg) 

12.00 Vg2 

Elevene møter opp i skolens Aula, som ligger rett innenfor hovedinngangen vår lengst øst på skolen. Der samles hvert trinn til velkomst og informasjon ved rektor.  

For dere som er nye i Vg1 blir det opprop av navnene til hver klasse, og dere går videre til klasserommet. Der står det navnelapper på pultene, slik at dere ser hvor dere skal sitte. Alle elever er satt i makkergrupper før de kommer, det vil dere se når dere kommer til klasserommet. Den første dagen skal dere få informasjon og digitale tilganger som gir dere oversikt over timeplan, fag og rutiner på skolen. Til dette trenger dere mobiltelefon, så husk å ha med det. 

Vg1-elever som har bestilt skole-PC gjennom Møre og Romsdal fylkeskommunes PC-ordning, på skolestart.mrfylke.no, får denne utdelt i løpet av første skoleuke. NB: Foreldre må ha godkjent avtalen om skole-PC før eleven kan få den utlevert! PC-kontrakt signeres på https://skolestart.mrfylke.no/bekreft. Vi har ikke anledning til å levere ut PC dersom vilkårene i kontrakten ikke er godkjent.

For Vg2 og Vg3 er det også satt opp makkergrupper i alle klasser, og det blir informasjon på klasserommet etter felles økt i Aulaen.  

Alle elever blir tildelt et eget bokskap på skolen. Til bokskapet må dere ha en egen liten hengelås, så husk å ha med det på første skoledag. På videregående får dere låne alle bøkene dere trenger på skolebiblioteket. Bokutlevering vil skje i løpet av de første dagene, med oppsatte tider for klassene. Dette får dere beskjed om. Vg2, Vg3 og Vg4-elever bør ha med elevkortet sitt til bokutlevering, så ha det med første skoledag.

Hva skjer videre etter første skoledag?

Alle elever vil få fortløpende informasjon om hvilke undervisningstimer som går som normalt. Disse skal elevene møte opp til som vanlig. En del timer vil utgå på grunn av streiken, og disse timene skal ikke elevene møte opp til. 

Alle Vg1-elever får ei felles økt tirsdag kl 09.00 i Aulaen, med informasjon fra rektor. Dette får de informasjon om på mandag. 

Molde vgs bruker fra høsten av Teams som felles læringsplattform. Selv om en del lærere er tatt ut i streik vil alle nye elever bli sikret tilgang til nødvendige digitale plattformer ved skolestart. 

Denne siden vil bli oppdatert med informasjon jevnlig. Elever og foreldre kan også bli kontaktet med felles informasjon på SMS fra skolen. Ved øvrige spørsmål ta kontakt med oss på telefon 71 28 31 00. E-post til skolen sendes til molde.vgs@mrfylke.no

 

Kontakt