Status om smittesituasjonen i Molde

Godt nytt år alle sammen! Skolen fikk i dag formiddag melding fra Molde kommune om at flere av våre elever er satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt med smittede i Molde Håndballklubb. Skolen følger denne utviklingen tett.

Fortsatt er situasjonen uavklart. Det vi vet er at kommunen styrker testkapasiteten med full innsats i morgen. Vi forventer da at flere med tilknytning til håndballmiljøet (og deres nærkontakter) vil kunne bli satt i karantene og testet de neste dagene.

I tillegg, hvis noen har vært i utlandet, er syk eller på annen måte i en risikosone, må man ta kontakt med helsevesenet for test og eventuell karantene. Husk at det er bedre med en test for mye enn en for lite, og det er viktig å ikke komme på skolen hvis man er syk.

Vi forstår svært godt at mange nå er urolige, og dette tar vi på alvor. Fordi det har vært juleferie har heldigvis ikke skolen vært en kilde for denne smittespredningen, men vi er forberedt på at også våre egne elever og ansatte om kort tid vil kunne komme til å teste positivt.

Vi følger som alltid de rådene og påleggene vi får fra helsemyndighetene, og har i tillegg tett dialog med beredskapsledelsen i fylkeskommunen. Slik kan vi gjøre alt for at alle elever og ansatte skal være trygge samtidig som elevene får den opplæringen de har krav på.

Dersom det i løpet av dagen ikke kommer ytterligere informasjon som forverrer situasjonen, vil det bli vanlig skole i morgen. Da er det selvsagt svært viktig at vi alle følger smittevernrådene, og ikke minst at vi dropper den gode nyttårsklemmen. Senere får vi ta igjen så det holder og klemme hverandre av glede!

NB: Ettersom smittesituasjonen og dermed vurderingene knyttet til skoledagen kan komme til å endre seg i løpet av kort tid, ber vi elever og foresatte om å følge med nettsidene våre og itslearning for eventuelle oppdateringer utover ettermiddagen.