Studiespesialisering

Vil du studere ved universitet eller høyskole? Drømmer du om en framtid med stor valgfrihet, om å studere og jobbe i utlandet, om å få jobber som ennå ikke finnes? Ved Molde vgs. får du ikke bare formell studiekompetanse. I tre år blir du også trenet i å bli en dyktig student. Vi gjør deg klar til å møte studielivet.

Elever i klasserom - Klikk for stort bilde

På Vg1 får du prøve ut mange ulike fagområder, og i Vg2 og Vg3 kan du velge blant et bredt spekter av programfag innenfor programområdene:

Det er spennende å utforske ny kunnskap. Hos oss får du utfolde deg i faglig fordypning, du vil få muligheten til å dra på ekskursjoner under veiledning av meget dyktige lærere. I samarbeid med andre ungdommer, vil du få oppdage og bli klar for en ny verden av framtidsmuligheter.

Generell studiekompetanse

Alle som fullfører og består tre år ved Molde vgs, oppnår generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg muligheten til videre studier innen høyere utdanning som for eksempel logistikk, pedagogikk, informatikk, sykepleie, psykologi, juss, økonomi, osv. Les mer på Vilbli.no.  

Spesiell studiekompetanse

Stadig flere utdanninger krever nå spesiell studiekompetanse med fordypning i realfag. Eksempler på dette er sivilingeniør, siviløkonom, bioingeniør, lege og tannlege, veterinær, enkelte arkitektstudier, mange nye miljøutdanninger, farmasi og mye mer. Les mer på Samordna opptak sine sider.

 

Les mer på vilbli.no