Studiespesialisering med toppidrett

Molde vgs. har en egen variant av studiespesialisering for elever som driver med idrett på høyt nivå. Dette tilbudet innebærer at man bruker fire år på videregående, slik at man får tid til å satse både på idrett og skole. På denne måten kan man oppnå full fordypning i det programområdet man velger, og dermed ha alle muligheter for videre utdanning på høyskole og universitet.

Skolen legger til rette for særlig fleksibilitet for elevene i toppidrettsklassene, for eksempel gjennom organisert studiearbeid ved idrettsfravær. Fylkeskommunen har signalisert at det vil komme endringer i toppidrettstilbudet i fylket, men for skoleåret 2023/2024 vil ordningen bestå som før. Elever som er tatt inn etter gjeldende ordning vil også få fullføre alle fire år som planlagt.

Et unikt samarbeid med Møre og Romsdal Idrettskrets gjør at den organiserte idretten på klubb-, krets-, regional- eller landslagsnivå har ansvaret for idrettsdelen av opplegget, mens Molde vg skole sørger for at elevene får et fullverdig vitnemål fra utdanningsprogram for studiespesialisering.

Toppidrettsklassetilbudet er ikke noe breddetilbud. Tommelfingerregelen er at søkerne må holde godt kretsnivå i individuelle idretter og godt kretslagsnivå i lagidretter.

Snarveier

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.